page0%203_edited.jpg

#Creatievelynngoesmondmaskers

T.v.v. Childhelp

#Samentegencorona

Dat was het motto in het voorjaar van 2020.

Op een avond, ons land was toen reeds enkele weken in lockdown, was ik aan het mijmeren en vond dat wát ik deed niet genoeg was. Op mijn hoofdjob waren we gestart met een mondmaskerproject. Daar maakten we mondmaskers voor de zorgsector, omdat onze hoofdtaken door de lockdown zo goed als stillagen.

Als #creatievelynn was ik nog niet mee op de mondmaskertrein gesprongen. Hoe kon ik béter helpen?
Ik bedacht me dat ik bij iedere bestelling van een leuke handmade gift die ik afhandelde, een mondmasker cadeau kon geven. Maar hiermee ging ik écht niet zoveel mensen kunnen bereiken zoals ik écht wilde.

Mijn gedachten dwaalden verder af naar mijn zus, die ik enorm miste, en nog steeds… Shana zal door haar handicap nooit zelfstandig kunnen wonen en sinds het overlijden van onze ouders verblijft zij in een pleeggezin. In dit gezin is zij kunnen opgroeien tot het ‘madammeke’ dat ze nu is. Daarvoor ben ik het pleeggezin zo dankbaar.

Hier vindt de start plaats van het project #creatievelynngoesmondmaskers!

Vanuit een gevoel van dankbaarheid startte ik met het uitwerken van mijn ideeën.


De pleegpapa van mijn zus is oprichter van Child-help, een organisatie die zich inzet voor personen met spina bifida en hydrocefalie. (openrug en waterhoofd). Door Child-help te steunen, steun ik “papsie”- de zorg voor mijn zus- personen met een handicap… Wereldwijd!

Ik startte de verkoop van handmade mondmaskers (naar het patroon van de F.O.D. Volksgezondheid) ten voordele van Child-help.


Mijn zaak bloeide op en ik moest inventief omgaan met de vele bestellingen die binnenstroomden. Een bestelformulier voor mondmaskers ontstond hierdoor, een makkelijk hulpmiddel om de bestellingen goed op te volgen. Al snel trok ik het 100e mondmasker onder de naaimachine vandaan en na een dikke maand sloot ik de actie en kon een donatie van 500 euro overmaken aan Child -help!

Het was mijn doel om de cirkel-van-zorgen-vóór-elkaar rond te maken. En dat is me gelukt!

                                                                         WAUW!

 
page0%204_edited.jpg
IMG_1883.JPG
7cc721c1-1b97-474f-8850-5d8c2ef67bf7.jpg
page0 5.JPG
b7500175-0cc6-4f7c-9ada-f0a092abe9fe.jpg
 

Dankwoord

Het was een fantastische samenwerking met Anke van Child-help. Zonder haar was de opstart van dit project niet geslaagd! MERCI! ♥

Mijn trouwe en nieuwe klanten, voor het vertrouwen en de vele bestellingen! MERCI! ♥

De pleegouders van mijn zus, voor de kwalitatieve zorg die ze geven en de inspiratie! MERCI! ♥